Осъдиха на пробация войниците, поругали паметника на Евлоги и Христо Георгиеви

Бившите кадрови военнослужещи, които поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, бяха осъдени от Военен съд на пробация и различни срокове безвъзмезден обществено-плозене труд.

На редник Моско Пънгов е наложено наказание пробация с три пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 години и безвъзмезден труд в полза на обществото – 200 часа. Това съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив, говорителят на Военно-окръжна прокуратура Пловдив майор Ангел Узунов.

На редник Мустафа Бекташев са наложени същите мерки, като първите две – регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител са за срок от 1 година, а третата – безвъзмезден труд в полза на обществото, е с времетраене 100 часа.

В края на миналата година Моско Пънгов, Мустафа Бекташев, Ибрям Камарлов и Рафет Сакатов уринираха върху паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово и пребиха местен младеж. През януари военните бяха освободени от армията.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.