Осъдиха на 7 години затвор тинейджър, който уби дете

Седем години и четири месеца затвор постанови съдът за 17-годишният Борислав Богданов, убил с нож 12-годишния Цветан Цанов. Той ще трябва да плати и 300 000 лв. на родителите на Цанов. След като първоначално Богданов беше решил да обжалва присъдата на Софийския градски съд, днес на съдебно заседание стана известно, че той е оттеглил жалбата си и присъдата му влиза в сила.

Случаят стана широко известен след като на 3 март на националното шествие в София, бащата на Цветан Цанов – Иван, разпозна сред срещу протестиращите убиеца на сина си. „Защо този е тук, а не затвора? Защо? Това държава ли е?, крещеше разгневен Иван Ценов, цитиран от медиите.

Цветан Цанов е убит на 23 август 2011 г. на трамвайното депо на бул. “Ботевградско шосе” в София само дни преди да навърши 13 г. Момчето е наръгано над 90 пъти с нож от Борислав Богданов. Причината – 50 лв., които трябвало да плати на Борислав, защото му скършил стрък марихуана.  Дни по-рано Цветан, без да иска, закачил тревата, която младежът старателно отглеждал в няколко саксии на балкона си. Борислав Богданов решил да го глоби, дал му срок да намери 50 лв. и му определил среща. На нея той избухнал и безжалостно ръгал 12-годишното момче с нож.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.