Осъдиха на 11 месеца условно купувач на 2 гласа

Гласуваме електронно, ако съдът реши

Районен съд-Плевен одобри сключено споразумение между Районна прокуратура-Плевен и Васил Диков за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 2 във вр. с чл. 26 от НК. Делото е проведено по реда на бързото производство.

Със споразумението Васил Диков е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца, изтърпяването на което е отложено по реда на чл. 66 от НК с изпитателен срок от 3 години. През изпитателния срок осъденото лице ще изтърпи и пробационната мярка задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично. Наложено е и наказание лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.

Васил Диков е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление на 24 октомври 2015 г. в с. Крушовица, област Плевен е дал на 2 лица имотна облага – парични суми -съответно 75 лв. и 50 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври 2015 г. местни избори в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет на община Долни Дъбник и кмет на кметство с.Крушовица.

Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.