Оргиите, в които участвал Строс-Кан, му помагали да презареди батериите

Оргиите, в които е участвал бившият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан, бяха определени от него като възстановителни мероприятия. Toй даде обяснения пред френски съд по делото срещу него и още няколко души за сводничество и наемане на проститутки. По думите му купоните, напомнящи на масови сексуални забавления от Античността и придружени с елементи на садизъм и мазохизъм, са му позволявали да си презареди батериите.

“Това бяха възстановителни сесии, с които отдъхвах от тежките задачи по преодоляването на световната икономическа криза”, извади своите “необорими” аргументи Строс-Кан.

Той за пореден път подчерта, че не е знаел че жените, които са участвали в оргиите, са били проститутки. Те от своя страна пък признали, че са наемани, за да удоволетворяват сексуални желания, но подчертаха, че не са изпитвали удоволствие.

Очаква се днес съдът в Лил да се произнесе по делото на бившия ръководител на МВФ и неговите съучастници. Ако подсъдимите бъдат признати за виновни по обвиненията в сводничество, те може да получат до 10 години лишаване от свобода и ба бъдат глобени със 1,5 млн. евро.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.