Организатрите на кнтрапротеста събрали 357 хиляди подписа в подкрепа на кабинета

Подписката в подкрепа на правителството вече наброява 357 хиляди подписа на хора от цялата страна, съобщиха организаторите на инициативата, които се събраха за 32-и път пред НДК, за да  подкрепят Пламен Орешарски. В подписката за оставката на президента Росен Плевнелиев са се подписало над 47 хиляди души. 20 000 допълнителни подписа в подкрепа на кабинета "Орешарски" са събрани на Бузлуджа.

Организаторите на контрапротеста са получили покана от лидера на БСП Сергей Станишев за среща в сряда. На нея ще обсъдят кога ще бъдат внесени събраните подписи в Народното събрание.

Организаторите се извиниха на Столична община, заради изявленията си от последните дни, че е имало забрана за озвучаване на техния митинг. Тези твърдения те определиха като емоционални. Вчера от Столична община съобщиха, че такава забрана няма и че жалба при тях не е постъпвала. Организаторите заявиха, че подобна жалба от съседно заведение заради шума, вероятно е постъпила в полицията, но не са били предприети по-нататъшни действия за забрана.

Днес на контрапротеста се очаква и пристигане на хора от провинцията.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.