Орешарски: Предстои окончателната дискусия за промените в правителството

Министър-председателят Пламен Орешарски коментира днес в Калофер, че все още не може да обяви промени в правителството, тъй като окончателната дискусия предстои, предаде БНР. След което премиерът допълни, че в момента двете партии, които подкрепят правителството – БСП и ДПС – правят собствените си анализи.

И днес, както в петък, когато правителството оцеля при четвъртия вот на недоверие срещу него, министър-председателят категорично отказа да спомене имена на министри от кабинета, които ще бъдат сменени. По думите на премиера Орешарски, за обсъждането на министерските позиции ще са водещи целите, които трябва да бъдат изпълнени и дали конкретните министри могат да ги следват.

Пламен Орешарски коментира и искането на медиците от Центъра за спешна помощ в София за оставка на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева.

Аз чух, че доста голяма част от хората в системата на здравеопазването се присъединяват в нейна подкрепа, каза премиерът. Орешарски бе категоричен, че критерий за смяна на здравния министър няма да бъде мнението на малка група хора.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.