Оправдаха Бареков за думите: “Борисов по принцип е тъп”

Обвиненият в изнасилване екскмет призна, че е правил секс с ученичката

Съдия Николай Василев от Софийски районен съд отказа да признае лидера на ББЦ Николай Бареков за виновен в нанасяне на обида на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Гражданското дело бе заведено от експремиера, заради това, че в свое тв-участие Бареков е заявил: “Бойко Борисов по принцип е тъп”.

Ищецът и ответникът не присъстваха на съдебното заседание. Очакванията бяха, че то ще бъде отложено заради депутатския имунитет на Бареков, но това не се случи.

Служител на пресцентъра на ГЕРБ разказал днес, че когато лидерът на ГЕРБ разбрал за изказването на бившия журналист, съблякал сакото си и го хвърлил, което било знак, че е много ядосан. Адвокатите на Бареков пък се опитали да прехвърлят спора на лексикална плоскост в спор за това кой точно смисъл на думата “тъп” е засегнал Борисов, отбелязва БНР.

Съдът днес приел, че за да бъде довършено престъплението „обида”, то тя трябва да бъде възприета лично, а категорично е установено, че Борисов не е гледал лично предаването на 19 октомври 2013 г., е чул преразказа му.

Няма спор, че думата „тъп” е обидна, но тъжителят не е чул лично подсъдимия да я изрича, тъй като не е бил в телевизионното студио, нито е гледал предаването по телевизята, а е е бил в самолет на път за България, отбелязва съдът в мотивите си.

Борисов трябва да заплати разноските за експертизи по делото в размер на 355 лв. и може да обжалва оправдателната присъда пред СГС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.