Опозицията вещае бърз раздор на коалицията и нови избори след година

Има вариант управленската конфигурация ГЕРБ+РБ+ПФ+АБВ да издържи дълго, но очакванията са за бърз раздор, като е възможно на местните избори през есента на 2015 г. да гласуваме и за нов парламент. Около тази прогноза се обединиха в студиото на bTv депутатите Чавдар Георгиев от БСП-Лява България и Светлин Танчев от БДЦ.

Според двамата депутати от опозицията моделът КОЙ не е разграден. По думите на Чавдар Георгиев от БСП, самото съставяне на коалицията е показателно за това, тъй като програмната декларация съдържала общи фрази, които можело да се съгласува за половин час, а всъщност цял месец е бил прекаран в политически пазарлъци.

Светлин Танчев на свой ред посочи, че не са намерени подходящи експерти, които да познават съответните области: „Когато имаме един човек, който не разбира от дадената система, това означава, че някой му дърпа конците”. По този повод, и двамата депутати атакуваха назначението на Божидар Лукарски за икономически министър.

Чавдар Георгиев подчерта, че „една лява партия няма право на участие в дясноцентристко правителство”, като разкритикува позицията на АБВ и запита какво ще прави един ляв министър в дясно правителство.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.