Операция “Червеи” се провеждала без знанието на Св. Лазаров

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че свързването на неговото име с т.нар. разработка “Червеи” е спекулация. По думите на Лазаров, тази операция му е известна само от излязлото в публичното пространство и в този смисъл дори не било коректно да коментира работата на колегите си.

Лазаров направи тези коментари пред медиите след редовната седмична оперативка при премиера Борисов. Той изслушва всяка сряда доклади от главния секретар на МВР и от представител на прокуратурата, шефовете на НАП, Митниците и ДАНС за действията на съответните институции за противодействие на контрабандата и организираната престъпност. И днес са докладвани и обсъждани конкретни разработки, но “Червеи” не е била сред тях.

“Нямам информация по конкретната разработка, не е минавала през мен, грубо казано. Не разполагам с данни какъв е обектът на разработката, предметът на дейността, която се е разработила и така нататък. Дирекция “Вътрешна сигурност” на практика е пряко подчинена на политическото ръководство и аз нямам информация какво се е случило”, заяви Светлозар Лазаров. По думите му, въпреки че е главен секретар, той дори не знае какви данни съдържа информационната система в МВР, за която се говори: “Не съм бил информиран и не е необходимо да бъда информиран в крайна сметка, защото дирекция “Вътрешна сигурност” и дирекция “Инспекторат” са на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи”, обясни Лазаров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.