OMV и Газпром подписаха за “Южен поток”, Австрия чака газ през 2017-а

Спирането на "Южен поток" може да струва на "Газпром" много, много скъпо

Австрия ще получи първия газ по тръбопровода “Южен поток” до края на 2016 г. Това съобщи прессекретарят на австрийската петролна и газова компания OMV Роберт Лехнер. Днес във Виена
бу подписано споразумение за участие в проекта между OMV и “Газпром”, представлявани съответно от шефа на директорския на борд на OMV Герхард Ройс и президента на “Газпром” Алексей Милер. Включването на Австрия в руско-италианския проект “Южен поток” стана по време на визитата в страната на президента на Руската федерация Владимир Путин.

“Това е инвестиция в сигурността и снабдяването с енергия в Европа”, изтъкна председателят на Управителния съвет на OMV Герхард Ройс.

Алексей Милер коментира във Виена, че “Газпром” е в конструктивен диалог с ЕК за изграждането на българския участък от газопровода “Южен поток”.

“Големите проекти винаги са изправени пред различни работни моменти. В момента сме в конструктивен диалог с ЕК. Периодът за изпълнение на проекта все още не е засегнат по никакъв начин”, каза Милер. Той допълни, че е в ежедневен контакт с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.