Омбудсманът: Съветвам хората да протестират

Когато институциите не искат да работят, обикновено съветвам хората да протестират. Това заяви в предаването “Добро утро, България!” на ТВ7 омбудсманът на Републиката Константин Пенчев. Той съобщи, че при него непрекъснато идват хора с депозити в КТБ, които нямат достъп до парите си, които може да са били за лечение на болен, който си е отишъл или за погасяване на ипотека, а имотът да е загубен.
“Кой ще им плати загубите? Няма закон у нас, според който БНБ да държи една банка затворена 4 месеца”, допълни Пенчев. По думите му, в страната ни предстоят месеци на сериозно гражданско недоволство.
“Хората ще скочат заради поскъпването на тока, а негативите ще бъдат обрани от следващото правителство. Въпреки това на нас ни е нужно стабилно управление”, изтъкна омбудсманът на републиката.

Общественият защитник коментира още, че в производствата по несъстоятелност стават най-големите далавери, които няма как да бъдат реализирани без мълчаливото съгласие на съда.

По време на моята дълга практика съм ставал свидетел на това, как заради симбиоза между синдик и съдия са били разпарчетосвани цели работещи предприятия и цялото Народно събрание не можеше да се справи с двама души, изтъкна Константин Пенчев. След което уточни, че подочни неща са били възможни само в миналото, а сега не сме 1996 г. и хората са по-организирани и по-борбени. Именно в този контекст омбудсманът коментира, че когато институциите не работят, съветва хората да протестират.

Свързани публикации

2 Comments

  1. имали институция в България която да работи и знае какво да прави

  2. Правилно, няма друг начин. И начина на Дончо Дудев, засега.

Leave a Reply

Your email address will not be published.