ОЛАФ с препоръки за спиране на злоупотребите с евросредства

През миналата година Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ, е издала на България препоръки за съдебни действия по общо 27 случая на злоупотреби с европейски средства. Вече има повдигнати обвинения по 10 от тях, предаде БНР.

Радиото уточнява, че в този доклад отново няма подреждане по брой активни разследвания в отделните страни и засега нямаме потвърждение дали България продължава да държи непрестижното първенство, което трайно си спечели още през 2008-а година.

Представената статистика за мерките, произтекли от разследванията и препоръките на ОЛАФ показва, че по 56 на сто от в тях в България има последствия – при средно 54 на сто в Евросъюза. Осем от общо 27-те български случая са били прекратени. От ОЛАФ отчитат още, че по 7 случая у нас продължават следствените действия, а по 2 не са предприети никакви мерки.

През 2013-а българските власти са докладвали на ОЛАФ 3 случая на евентуални злоупотреби и измами с еврофондове. Броят на тези подадени информации според доклада е показателен за степента на сътрудничество със службата – от Германия например те са били 38, има и страни, които не са подали нито един сигнал.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.