ОЛАФ разследва община Бургас за нарушения с европари

АФКОС – българският партньор на ОЛАФ разследва община Бургас по сигнал за проект по Оперативна програма „Административен капацитет”. Това съобщи Соня Клисарска, директор на АФКОС.  Тя заяви, че разследванията у нас са основно свързани със земеделието, структурните фондове и рибарството.  А най-честите нарушения са при обществените поръчки. При 18 процента от случаите за периода 2007-2011 година се стига до досъдебни процедури, посочи още Клисарска.

България продължава да бъде страната, срещу която ОЛАФ води най-много разследвания, съобщи пред журналисти говорителят на службата Йохан Уолт, цитиран от БНР. Той уточни, че миналата година разследванията у нас са били 78, а тази година – 42.

Уолт обаче посочи, че тази статистика не може да се разглежда само негативно.
Според него причината да сме на първо място може да е, че у нас се изпращат голям брой сигнали до ОЛАФ, което не се случва в много други държави.

Нередностите, докладвани като измами, са 31 за структурните фондове отново за периода 2007-2011 година. Те са на стойност 4.6 милиона евро, поясни Уолт, цитиран от Дарик.

Сред приоритетите на ОЛАФ като цяло е намаляване на голямата продължителност на

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.