ОЛАФ проверява МЗХ, но не и лично министъра

 

Министерството на вътрешните работи потвърди на своята интернет-страница, че Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) извършва проверка в Министерството на земеделието заради обществената поръчка на стойност 48 хиляди лева за изработване и поддържане на страници на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter.

Съобщението бе разпространено от МВР заради публикация в днешния брой на вестник "Сега", според която земеделският министър Мирослав Найденов е разследван от ОЛАФ.

Информация за странната поръчка, спечелена от бивши служителки в Агенцията за безопасност на храните (БАБХ) на по 25 години, се появи миналата година и предизвика скандал, след който прокуратурата се самосезира.

Вчера стана ясно, че Министерството е обявило нова обществена поръчка за поддръжка на страниците, след като договора с двете бивши пиарки от БАБХ изтекъл.

Часове по-рано министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов за пореден път заяви пред журналисти, че не е разследван от ОЛАФ, не е давал обяснения пред Европейската служба за борба с измамите, както и че между министерството и ОЛАФ има доста преписки и обмен на информация.

Найденов обаче потвърди, че в ОЛАФ има сигнал, касаещ МЗХ и той е подаден от евродепутата Илияна Йотова в качеството й на евродепутат.

Нормално е, когато има подаден сигнал, да бъде извършена проверка, но сигналът не е персонално срещу министъра и аз няма от какво да се притеснявам, каза Мирослав Найденов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.