Октай препоръчва да се провери богатството на Иван Искров

Това, което се случва с казуса “Христо Бисеров”, е имитация на действие. Запорирането на имуществото му заради неплатени данъци е отклонение от действителната ситуация. Така няма да потърсим отговорност на хората, които провалиха прехода, коментира в студиото на ТВ7 бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Преди ден СГС запорира имуществото на бившия председател на Народното събрание и доведения му син Ивайло Главинков. Запорът обаче не е заради произхода на парите и има ли някаква корупция, а заради това, че не са декларирани.

“Ако тръгнем по този път – да се търси декларираното, а не дали става дума за корупция, няма да остане нито един политик и човек на отговорен пост в държавата. Винаги ще стигнем до случая “Христо Бисеров”, каза Октай и добави, че трябва да се направи проверка на (богатството на) управителя на БНБ Иван Искров и на прокурори на ключови позиции. По думите на Октай и казусът с парите на Бисеров и Главинков ще приключи като всички други в България, защото няма воля за противодействие на това, което се случва в страната. Според бившия депутат, причината напоследък отново да се случват гръмки акции е натискът от страна на Европейския съюз и особено по-бързият напредък, който Румъния отбелязва.

Това изнервя нашите политически играчи и съдебни власти, защото 25 години нищо не се направи, а сега трябва да се покаже нещо, коментира Осман Октай.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.