Октай Енимехмедов пак се стяга за депутат

Октай Енимехмедов, който бе осъден на първа инстанция на 3,5 години затвор за нападението над Ахмед Доган, обяви че отново има намерение да се кандидатира като независим кандидат за депутат. Младежът направи това си изявление пред журналисти след явяването си пред Софийския апелативен съд, където бе разгледана молбата му за промяна на мярката за неотклонение от домашен арест в подписка.

Софийският апелативен съд отхвърли искането на Октай Енимехмедов да промени мярката му за неотклонение. Преди това Енимехмедов и служебният му адвокат аргументираха искането за по-лека мярка с дългото му задържане и невъзможността му да работи, което го лишава от доходи.

Извън съдебната зала Енимехмедов направи коментар на политическата ситуация. Той се обяви за незабавна оставка на правителството и скорошни избори. Освен това стана ясно, че иска да бъде депутат, за да промени някои конкретни закони, които обаче не конкретизира.

Енимехмедов изрази оптимизъм, че ще съумее да събере пари и подкрепа, за да се кандидатира като независим депутат. Освен това отново сподели мнението си, че Ахмед Доган е виновен за разделението в България и за нейните проблеми. Поради което ще настоява Софийският апелативен съд да направи всичко възможно да осигури разпита на Ахмед Доган при гледането на делото на втора инстанция, което започва на 1 октомври.

По време на процеса в СГС Ахмед Доган на няколко пъти не се яви за разпит, представяйки болнични листове.

В началото на март, по-малко от месец след като СГС осъди Енимехмедов на 42 месеца лишаване от свобода, Софийският апелативен съд измени мярката му за неотклонение от задържане под стража в домашен арест. След което Октай Енимехмедов се прибра в дома си във Варна.

На 26 февруари Софийски градски съд осъди на 3 години и 6 месеца затвор Октай Енимехмедов. Той е признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

След като днес съдът даде на Октай Енимехмедов правото на последна дума, подсъдимият се оприличи на древногръцки герой.

“Проявих доблест, съпоставима с тази на героите от древногръцката митология, положих усилие да защитя честта и достойнството на българския народ”, заяви Октай. След което добави, че отказва да се приеме за виновен за съществуването си, за способностите си и затова, което е искал и направил.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.