Октай Енимехмедов остава под стража

Нападателят на Ахмед Доган остава в ареста. Софийският градски съд продължи задържането на 25-годишния Октай Енимехмедов, въпреки че записа в мотивите си, че спрямо него са били използвани и незаконни специални разузнавателни средства.

Енимехмедов е бил под контрола на СРС през първите два месеца от задържането си. Според прокурор Илиян Точев, това е станало с разрешение на съдия.  Той не обясни до каква степен подслушването е било полезно с мотива, че това е следствена тайна. Точев не се съгласи с коментара на съдия Тони Гетов, че част от СРС-та са били приложени при заобикаляне на правилата и затова информацията от тях не е годно доказателствено средство.

Без да каже в прав текст, прокурор Илиян Точев даде да се разбере, че килията на Октай Енимехмедов е била подслушвана,  за да се установи дали нападателят на Доган е действал сам. Според прокурора Точев обаче данни за негови съчатници не са събрани.

Октай Енимехмедов може да обжалва съдебното решение за отказа да се промени мярката му за неотклонение пред Софийския апелативен съд.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.