Огнян Минчев: Схватката на Реформаторите с ГЕРБ дезориентира избирателите

“Твърдата позиция на Реформаторския блок спрямо ГЕРБ на практика дезориентира и обезкуражава една значителна част от неутралните избиратели, които не споделят патоса на анти-ГЕРБ говоренето в ядрото на РБ, а от друга страна, не са и твърди гласоподаватели на ГЕРБ”. Той подчерта, че след провала на БСП и ДПС е важно да се създаде политическа конфигурация, която да може да прави промени и да управлява държавата. Според Огнян Минчев е контрапродуктивно за интересите на Реформаторския блок и на неговите избиратели да свежда политическия дебат в предизборната обстановка до личностни проблеми за това кой какво може да прави след изборите.

“Ако РБ е политическа сила с претенциите да обединява гласовете и подкрепата на по-активната, по-интелигентната и по-способната част от българското население, което гласува вдясно от центъра, най-ефективната политика в една подобна ситуация не е да отвлича вниманието от поредния провал на БСП и ДПС във властта, не е да създава разделителни линии в бъдещо дясно управляващо пространство, а да заложи основни програмни позиции, от които няма намерение да отстъпи”, каза Огнян Минчев.

Политологът смята, че партиите от Реформаторския блок нямат сериозно намерение да управляват страната след изборите, защото още сега, преди вота, акцентират върху определени детайли, които водят до скарване, а не до обща платформа за управление.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.