Огнян Минчев: Кухнята на БСП е едно от най-сложните за оценка неща

“Кухнята на БСП е едно то най-сложните за оценка неща, защото там политическата култура отразява най-блестящите постижения – в кавички или без кавички, на този тип ориенталско-балканска политическа традиция, за която прозрачността не е на особено голяма почит”. С тези думи политологът проф. Огнян Минчев коментира по БНР вчерашния конгрес на БСП. По думите на Минчев, какво се е случило в кухнята, та г-н Миков да вземе повече гласове от г-н Стойнев, ние отвън не можем да преценим, но и двамата – Миков и Стойнев – са интегрална част от това ръководство, а Михаил Миков “произхожда от същия управляващ екип на БСП, който се формира в резултат на последните 13 години председателство на Сергей Станишев”.

“Станишев не си тръгна, за да си отиде, а си тръгна, за да остане. В този смисъл той се погрижи чрез своя апаратен контрол начело на партията, на неговото място, да застане един човек, който да продължи тази политика и ще води същите кадрови, политически и други типове контрол върху партийния живот, които бяха приоритети на самия Станишев”, изтъкна Огнян Минчев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.