Огнян Минчев: ГЕРБ умуват дали да вземат част от Реформаторите или целия блок

“Очевидно е, че ГЕРБ се опитват да видят дали е по-изгодно да се вземе част от Реформаторския блок, което както знаем, не е никак трудно, или си струва да се преговаря с целия Реформаторски блок”. Това коментира в студиото на Нова ТВ политологът и шеф на УС на асоциация „Прозрачност без граници” Огнян Минчев. Той е на мнение, че са преждевременни оценките, че има провал на преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок”. По думите му, все още се пробват вариантите да има правителство и се извиват ръце, оказва се натиск.

Според Огнян Минчев най-здравословната политическа формула и е да се договорят ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт. Политологът обаче изтъкна, че “дори и да се изчистят всички други проблеми, свързани с отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок, остава проблемът за взаимоотношенията между партията на Корман Исмаилов и Касим Дал и Патриотичния фронт”.

„Реформаторският блок иска нещо, което е много важно, само че за да се случи то, е необходимо силно и интегрирано мнозинство и правителство, водено от много смели хора и лидери, които са готови да си сложат главата в торбата. Не сме в точно такава ситуация”, коментира още Огнян Минчев.

Политологът коментира и мястото на ДПС в политическия и икономическия живот на България. Минчев посочи ДПС като “политическото лице на това, което се нарича „корпорацията”.

„Дори и ДПС като политическо лице на „корпорацията” да остане извън властта в този период, „корпорацията” ще присъства и ще напредва във всички други аспекти на държавната власт и ще забогатява за наша сметка”, прогнозира политологът. Неговата оценка е, че ДПС сега прави политическа крачка назад, за да направи поредица от корпоративни крачки напред с помощта на всяко мнозинство, което не може да си позволи нещо друго.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.