Очаквано “Атака” отказа консултации без директно излъчване

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров спази “предизвестието” си, че няма да разговаря с преговорния екип на ГЕРБ, ако консултациите не се излъчват пряко в ефир. Политикът съобщи това още след събирането на лидерите на парламентарните партии при президента, когато постави същото искане, а след като то не бе удовлетворено – напусна срещата при Росен Плевнелиев.

“Задължителното ни искане бе да има камери по време на преговорите, защото “Атака” е за прозрачност. След като не удоволетвориха искането ни, няма да има разговори”, обясни днес Сидеров в кулоарите на парламента. Националистът обоснова поведението си с наличието на “горчив опит с ГЕРБ”, които в миналото го били лъгали в очите. А и днес не трите дами от преговорния екип на ГЕРБ не си вдигали телефоните, за да се разберат.

“Условието, което е поставено от “Атака” – диалогът да се води пред камери, е неприемлив, защото е в нарушение с мандата, който ние имаме съгласно решение на Изпълнителната комисия”, обясни на свой ред Цецка Цачева от ГЕРБ. – “Ние бяхме там и коректно чакахме колегите от “Атака”. Не можем да си позволим удължаване на предизборната кампания, нещо, което считаме, че „Атака” вършат в момента”, добави още Цачева.

“Оценяваме отказа на “Атака” като неуважение не към нас, а към техните избиратели и към демокрацията”, допълни Менда Стоянова от преговорния екип на ГЕРБ.

Между другото представителите на ГЕРБ и на “Атака” се обвиниха един друг в подкрепа на предишното правителство.

“Защо партия “Атака” подкрепяше негласно управлението “Орешарски’, каква беше цената. Готови ли са от партията да носят отговорност зат всичко направено от този кабинет. Състоянието, в което е България е резултат от това управление и подкрепата, която “Атака” даваше на този кабинет”, заяви Менда Стоянова.

А ето и думите на Волен Сидеров в същата посока, но с друг адресат.

„В последния кабинет при лошото управление на Орешарски ГЕРБ се съгласяваха с БСП и ДПС и отхвърляха страхотно полезни неща, като например полският данък да се премахне, да се прекратят концесионните договори за злато…”, обвини ГЕРБ Волен Сидеров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.