Очаквано „Атака“ отказа консултации без директно излъчване

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров спази „предизвестието“ си, че няма да разговаря с преговорния екип на ГЕРБ, ако консултациите не се излъчват пряко в ефир. Политикът съобщи това още след събирането на лидерите на парламентарните партии при президента, когато постави същото искане, а след като то не бе удовлетворено – напусна срещата при Росен Плевнелиев.

„Задължителното ни искане бе да има камери по време на преговорите, защото „Атака“ е за прозрачност. След като не удоволетвориха искането ни, няма да има разговори“, обясни днес Сидеров в кулоарите на парламента. Националистът обоснова поведението си с наличието на „горчив опит с ГЕРБ“, които в миналото го били лъгали в очите. А и днес не трите дами от преговорния екип на ГЕРБ не си вдигали телефоните, за да се разберат.

„Условието, което е поставено от „Атака“ – диалогът да се води пред камери, е неприемлив, защото е в нарушение с мандата, който ние имаме съгласно решение на Изпълнителната комисия“, обясни на свой ред Цецка Цачева от ГЕРБ. – „Ние бяхме там и коректно чакахме колегите от „Атака“. Не можем да си позволим удължаване на предизборната кампания, нещо, което считаме, че „Атака” вършат в момента“, добави още Цачева.

„Оценяваме отказа на „Атака“ като неуважение не към нас, а към техните избиратели и към демокрацията“, допълни Менда Стоянова от преговорния екип на ГЕРБ.

Между другото представителите на ГЕРБ и на „Атака“ се обвиниха един друг в подкрепа на предишното правителство.

„Защо партия „Атака“ подкрепяше негласно управлението „Орешарски’, каква беше цената. Готови ли са от партията да носят отговорност зат всичко направено от този кабинет. Състоянието, в което е България е резултат от това управление и подкрепата, която „Атака“ даваше на този кабинет“, заяви Менда Стоянова.

А ето и думите на Волен Сидеров в същата посока, но с друг адресат.

„В последния кабинет при лошото управление на Орешарски ГЕРБ се съгласяваха с БСП и ДПС и отхвърляха страхотно полезни неща, като например полският данък да се премахне, да се прекратят концесионните договори за злато…”, обвини ГЕРБ Волен Сидеров.

Свързани публикации

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.