Обясниха смъртта на цяло семейство с „меланхолично самоубийство”

Готова е послесмъртната комбинирана психиатрична и психична експертиза по случая със семейство Тепавичарови, открити мъртви в дома им. Според експертизата става дума за разширено меланхолно самоубийство. Случаят в Пловдив е идентичен с този в София, където военен също изби семейството си и после се самоуби. Това съобщава военният прокурор Максим Караджов пред радио „Фокус”. По думите му, този вид убийство е широко описан от водещи психиатри, добави прокурор Караджов. Това е вид депресия, в която субектите приемат, че е невъзможно да се живее повече така и с убийството спасяват и близките си от нещо лошо. В представите на субекта животът става много черен и няма как да се живее повече, поясни Караджов.

Няма колебание относно авторството на убийството и самоубийството и причините и начинът за извършването му, категорични са от Военна прокуратура. Няма никакви други причини – нито ревност, нито рекет от банки, уточни военният прокурор, наблюдаващ делото. Това е психично заболяване, което може би съществува в някои от прародителите и се предава по наследство, каза още Караджов.

 Експертизата е направена от трима психиатри, които твърдят, че в рода на Георги Тепавичаров е имало и други хора, които са страдали от този вид психично заболяване. В поведението на Георги не е имало никакви външни прояви, показващи съществуването на това заболяване, според негови колеги и близки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.