Обвинителният акт срещу Волен Сидеров за скандала на летище Варна вече е в съда

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Сидеров е обвинен, за това че на 6 януари 2014 г. на борда на полет, изпълняващ маршрут София – Варна и на летище – Варна, в условия на продължавано престъпление, е извършил три деяния, осъществяващи състав на едно и също престъпление. Сидеров е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те се отличават по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта.

1. С хулиганското си поведение Сидеров предизвикал скандал и отправил обидни реплики към френската гражданка Стефани Дюмортие;

2. При извозване на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Сидеров е извършил горепосочените действия, като е предизвикал скандал с Димитър Бахнев. Крещял му е, блъскал го и се е опитал да го ритне и удари;

3. В зоната на летищния терминал и на паркинга на Летище – Варна, Сидеров е продължил да се държи непристойно. Крещял, отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията. Деянието е било придружено със съпротива срещу орган на властта – Милен Кателиев и Недко Недев (служители към 03 РУП-Варна), които изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред – престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, пр.3 и пр.4 вр. ал.1 вр. чл. 26 ал.1 НК.

Сидеров е обвинен и затова че на 6 януари 2014 г., на Летище – Варна, причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.