Обвиниха в умишлено убийство трима охранители от варненския Grand Mall

Почти година след варварското убийство на психично болен човек, извършено от трима охранители на варненския Гранд мол (Grand Mall), Окръжната прокуратура в гморската столица внесе в Окръжния съд обвинителния акт срещу убийците. В акта те присъстват с инициалите си, но още преди година медиите огласиха имената им. Това са Ангел Николов (25 г.) от Кърджали, Красимир Димитров (23 г.) от Ямбол и Цветан Маринов (20 г.) от Варна. Тримата са обвинени в умишленото убийство на 52-годишния Нягол Петров, осъществено в съучастие като съизвършители от длъжностни лица спрямо човек, който се е намирал в безпомощно състояние, по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди. За нанесения побой на жертвата има свидетелства на очевидци и записи на камери. За такова престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
От арестуването им до момента и тримата подсъдими са във варненския затвор, тъй като съдът, който гледаше мярката им за неотклонение, прецени, че има опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Именно по време на това съдебно заседание преди близо година прокурорът Милен Ставрев съобщи, че тримата охранители и друг път са нанасяли побои на клиенти на търговския център.
А ето и информацията за убийството, припомнена от прокуратурата.
На 14 март 2015 г. в 11 часа подсъдимите Ангел Николов и Красимир Димитров получили сигнал от човек от охранителната фирма „Джи Ем секюрити“ за клошар, който проси пари от посетителите на мол-а. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център. Когато тръгнали да го извеждат от търговския център, охранителите започнали да го бият, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения. Побоят над болния човек продължил 15 минути, като някои от гаврите подсъдимият Ангел Николов снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал.
Около 12, 26 ч., по запис на охранителните камери, пострадалият Нягол Петров все още се намирал в мол-а, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран. В 12, 50 часа жена подала сигнал за мъж, който бил паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на човека.
Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила най-малко 75 удара по тялото на убития. Вярно е, че Петров е страдал от психиатрично заболяване, но не бил агресивен.
След инцидента друг пострадал от охранителите във варненския мол разказа пред репортер на Нова телевизия, че е бил бит “на смени” в продължение на 40 минути. Има и медицинско за мозъчно сътресение, синини и други наранявания след побоя.

Мъжът, чиято самоличност беше скрита, разказа, че като дошли полицаи, те започнали да се здрависват и прегръщат с биячите му като стари приятели. Охранители пък го заплашили, че каквото и жалби или оплаквания да направи, те ще го намерят и ще го набият.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.