Обвиниха убиеца на 6-годишния Петьо в причиняване на смърт по непредпазливост

Окръжна прокуратура – Пазарджик внесе в Окръжен съд – Пазарджик обвинителен акт срещу Цветан Пъков като го обвини, че на 14 април, в гр. Панагюрище, на ул.“Павел Хаджисимеонов“, при управление автомобил „Ауди Q7“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 6-годишния Петьо Петров Гевечанов, жител на гр.Панагюрище.

В съобщението на прокуратурата се посочва, че в хода на разследването, което е проведено в рамките на законоворегламентирания двумесечен срок, е установено, че обвиняемият е управлявал автомобила в населено място със скорост от 78 км/ч., като по този начин значително е превишил максимално допустимата скорост от 50 км/ч. Обвиняемият не е изпълнил и задължението, вменено на водачите на МПС, при приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, да намали скоростта, а при необходимост и да спре. Посочва се, че настъпилото пътнотранспортно произшествие, при което загина 6-годишния Петьо, е пряка последица от посочените нарушения на правилата за движение, допуснати от обвиняемия Цветан Пъков.

Пъков е осъждан през 2012г. за опит за унищожаване на чуждо имущество и е наказван повече от двадесет пъти за нарушения на Закона за движението по пътищата. В момента е с постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.