Обвиниха официално Сидеров в хулиганство и побой над полицай

Прокуратурата официално обвини Волен Сидеров в хулиганство и побой над полицай във връзка с инцидента от началото на годината на летище Варна. Отказалият се от имунитета си депутат остава с най-леката мярка за неотклонение – “подписка” – и няма забрана да напуска страната, съобщи БНР. Радиото информира, че депутати от “Атака” се присъствали пред Столичното следствие на бул. „Монтевидео” , за да демонстрират подкрепа за лидера си. Самият Сидеров засега няма да дава официални обяснения по случая, докато не бъдат разпитани четирима от неговите съпартийци, присъствали на инцидента, който, както е известно, доведе и до гневна реакция от страна на посолството на Франция.
С обичайните квалификации Сидеров коментира обвиненията си като поръчкови, позоваващи се на лъжливи свидетелски показания и дори „закъснели”. Лидерът на „Атака” попита защо на прокуратурата й е отнело толкова време да го призове, след като от 22 януари е без имунитет. Освен това Сидеров упрекна разследващите в изтичане на информация, защото журналистите знаели какво са разказали свидетелите по делото.
Защитата на Волен Сидеров е поверена на неговия съпартиец Петър Петров, който обаче не е сред свидетелите на скандалите по време на полета от София до Варна и след това – на летището в морската столица. Тогава лидерът на „Атака” влезе в пререкания и нагруби служителка на посолството на Франция, след това в автобуса до летището имаше физическа саморазправа с пътник, защитил френското аташе, а още по-късно Сидеров удари служител на „Гранична полиция”, който си извади медицинско.
По-късно Сидеров заяви на пресконференция, че не той, а другите участници в инцидента са провокирали този скандал, както и че полицаят му нанесъл побоя, а не той го е ударил.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.