Обвинението поиска условна присъда от 3 години за Филип Златанов

Прокуратурата поиска условна присъда от три години с петгодишен изпитателен срок за бившия шефа на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов, съобщи „Правен свят”.
Както вече съобщихме вчера, по искане на защитата на бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси
КПУКИ) делото се гледа от СГС по съкратена процедура, без разпит на нито един от свидетелите. Съдът чете техните показания, дадени по време на досъдебното производство.
Според обвинителния кат, в периода от 21 септември 2012 г. до 9 юли 2013 г. Филип Златанов, като шеф на КПУКИ, не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения с цел да набави облага за едни лица, а на други да причини вреди. От тези му действия били настъпили “немаловажни вредни последици” за комисията – “разколебаване на доверието на обществото в дейността ѝ и резултатите от нейната работа като независим орган”, както и накърняване на авторитета на КПУКИ.
Облагодетелстван от действията на Златанов, според държавното обвинение, е бил Росен Плевнелиев, а вредата е нанесена на Димана Ранкова, бивш съветник на президента.
Вчера Димана Ранкова присъстваше в съдебната зала.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.