Общината в Гърмен е обградена от полиция и протестиращи

Кметството в Гърмен е обградена от полиция и протестиращи, съобщава БНР. Органите на реда предотвратиха намеренията на Инициативния комитет на протестиращите жители на Гърмен, които бяха решили да блокират сградата в знак на несъгласие с ефекта от действията на държавните институции и местната власт.

Днес протестиращите получиха отговор от общината на 14-те въпроса, които бяха задали преди време. Те са свързани най-вече с желание да се разкрие истината за адресните регистрации, които са правени през последните години в ромския квартал, както и начинът, по който са се продали някои от имотите там.

Държавата е силна само в наказателните мерки, но когато трябва да поеме социален, здравен или образователен ангажимент към ромския етнос, тя се оказва безсилна, коментират жителите на Гърмен.

Един от организаторите на протестите Иван Байрактаров каза, че е поканил ромско семейство да се настани в негов имот, но все още няма отговор. Той допълни, че и други жители на селото са съгласни да приютят останалите без дом след събаряне на незаконните постройки.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.