Общинарите в Бургас забраниха сватбените тържества на открито

Градският парламент на Бургас прие след разгорещени спорове промяна в Наредбата за опазване на обществения ред, която забранява провеждането на сватбени, семейни и други частни събирания на места, общинска собственост – като тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове и други територии, както и в открити частни имоти, с които се нарушава общественият ред и спокойствието на гражданите.
“Чрез дълги спорове съветниците от различни групи се опитваха да тълкуват точния текст, но ясната й цел беше една – да спре шумовия тормоз от чалга, кючеци, викове по време на циганските сватби, информира flagman.bg.
Предложението за забраната е на общински съветници от ГЕРБ. ДПС открито се противопостави на промяната в Наредбата, а БСП пък я сметна за прекалено рестриктивна.

Съветник от ДПС коментира, че при така приетата забрана излиза, че едно семейно тържество, ненарушавйки обществения ред и провеждано в частна собственост – двор на къща, например, пак попада в този забранителен режим.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.