Общинар приканва Фандъкова да позволи свободен достъп до кучкарниците

Международният ден за защита на животните, отбелязван на 4-ти октомври, е поводът общинския съветник Марта Георгиева да се обърне с официално писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова. В писмото си, Георгиева отправя искане за отваряне на двата приюта на общинското предприятие „Екоравновесие“ – в Сеславци и Горни Богров за граждани през целия празничен ден.

Идеята е в неделния ден приятелите на животните да отбележат празника с най-уязвимите и онеправдани четириноги – кучетата, задържани в общинските съоръжения.

В писмото си общинския съветник приканва кмета Фандъкова да разпореди свободен достъп на доброволци, които да нахранят и разходят кучетата. Георгиева изразява надежда достъпа да включва и право на снимане на кучетата, което да създаде възможност за бъдещи успешни осиновявания. В момента снимането на настанените в общинските приюти кучета е забранено по силата на издадена заповед от вече бившия директор на предприятието Манол Нейков.

В края на юли т.г. Марта Георгиева алармира, че отказа за свободен достъп в приютите, забраната за снимане и изолирането на опитните доброволчески организации са причини за ниските нива на осиновяемост на животните, задържани в общинските приюти.

Очаква се положителният отговора на кмета Фандъкова да дойде навреме, за да се разпространи покана за доброволческата акция на празника сред широк кръг приятели на животните.

(Снимка: Марта Георгиева)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.