Община Царево разрешила строеж на бунгала върху дюни

Върху дюните на плажа на къмпинг „Юг” в залива Корал са излети бетонните основи на две бунгала, като плановете са да бъдат построени общо 16, става ясно от репортаж на bTv. Сигналът за строежа на плажната ивица е подаден от екосдружението „Да запазим Корал”, които днес ще внесат сигнал до отговорните институции.

„Това не е бетон, това е плоча, върху която ще бъде монтирано бунгало. Нямаме разлика от това, което е строено 1972 година и това, което се прави сега в момента”, заяви Стамо Стамов, управител на фирмата-инвеститор „Инвестиционен фонд Фаворит”, която има намерение да построи вилно селище с площ от 1200 квадратни метра.

„Има си всички документи, които са направени, аз не мога да разбера какво в момента търсите, дали сме всички документи, които са необходими”, каза още Стамов.

Заповедта за започване на строителството е издадена от Община Царево само три дни преди Великденските празници, на 7 април. Преди това Регионалната дирекция за строителен контрол забранява изграждането на обекта заради липса на ОВОС.

Бетонните плочи до плаж Корал са законни и категорично не става въпрос за строителство върху дюни. Това коментира в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ кметът на община Царево Георги Лапчев. Според него, това показват и проверките на експерти.

Снимка: bTv новините

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.