Община Балчик продала имот до плажа, но не знае нищо за незаконното строителство

Поредно незаконно строителство на брега на морето – този път в Балчик – показа в свой репортаж Нова ТВ. Входовете за Централния плаж, които хората ползват от години, за да влизат там, от съвсем скоро са затворени с ограда и предупредителни табели.

Около строежа от страната на плажа няма ограда. На обекта липсва задължителната табела за строителна дейност, въпреки че видимо нещо се изгражда. Работниците отказват да отговарят на въпросите на екипа на Нова ТВ и си тръгват от строежа с обяснението, че са там на гости, на плаж или на разходка.

Мъж, представящ се за охрана, свързва журналистическия екип с някого, когото нарича „шефа”. Въпросният шеф се представя по телефона с името Неделчо Марков. Той отказва да отговори на каквито и да е въпроси и нарежда на телевизионния екип да напусне имота веднага. По думите на Марков, щом на мястото няма бетон – няма и строителство, а хората, които са на обекта, били охранители.

В общината цаместник-кметът по строителството разказва, че собственикът е купил имота на публична продан, но в общината не знаели подробности за него. Признава, че има многобройни жалби срещу случващото се на плажа. Бил съставен констативен акт, изпратен на собственика на имота „Интер Инвест” ЕООД, регистрирано в Силистра. Кметът на общината Николай Ангелов щял да издаде заповеди за спиране на строителството и за прекъсване на тока и водоснабдяването на обекта.

От администрацията предвиждат, че всички техни заповеди ще бъдат обжалвани и бунгалата може и да станат факт до края на лятото. Обещават да поискат премахване на предупредителните табели, стряскащи туристите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.