Облепиха ВСС с некролози на Камен Ситнилски

През нощта на сградата на Висшия съдебен съвет са разлепени некролози, на които пише: "В памет на съдебната система" и има снимки на члена на ВСС Камен Ситнилски. На траурните листа е написано още: "Той предаде честността, правосъдието и доверието към съдебната система". Над образа на Ситнилски пък пише: "На 25.07. се навършват 40 дни от както хората искат да защитят длъжността, която Камен Ситнилски узурпира и предаде", съобщи БГНЕС.

Главният прокурор Сотир Цацаров не видя некролозите на влизане в сградата и научи за тях от репортерите.

Това е идиотия пълна, каза Цацаров. По думите му, каквото и да се случва по отношение на г-н Ситнилски, както и каквото и да се случва вътре във ВСС, това е възможно най-нелепата форма на изразяване на някакъв … не бих я нарекъл и позиция, на някаква режисура, ако щете.

Председателят на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров коментира с думите "това са пошли работи и въобще ние действаме както повелява закона". Тодоров съобщи, че от името на Етичната комисия във ВСС е внесено предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Камен Ситнилски, апелативния прокурор на Бургас Емил Христов и окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев.

Преди около седмица Етичната комисия към ВСС обсъди участието им в един разговор, записан със СРС, в който става дума за предстоящото, по това време, гласуване Камен Ситнилски да стане член на ВСС от квотата на прокурорите. Етичната комисия прецени, че има достатъчно данни, че тримата са нарушили етичния кодекс на българските магистрати.

Снимка: btvnews

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.