Oблачно, с максимални температури между 3° и 8°

Мъглите и ниската облачност в Дунавската равнина ще се задържат през почти целия ден и там ще остане с отрицателни дневни температури. Ниската облачност над Източна България ще се разкъса и намалее до слънчево. Още сутринта от запад над страната ще се появи средна и висока облачност, която до вечерта ще обхване и Централна България. Към края на деня на места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Максимални температури между 3 и 8°, в Дунавската равнина между минус 3° и 0°, в София около 5°.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която ще намалее в следобедните часове до слънчево. След обяд обяд ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури 6-8°. Температурата на морската вода е 3-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала

Над планините ще бъде предимно слънчево, но от запад облачността ще започне да се увеличава и след обяд над масивите от Западна България ще превали сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра 4°, на 2000 метра минус 1-2°.

Oблачно, с максимални температури между 1° и 4°

Преди обяд над по-голямата част от страната ще се задържи облачно, на места в равнините и мъгливо, по-късно след обяд облачността над Горнотракийската низина ще се разкъса. Вятърът ще е слаб, от изток-североизток. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 6°-9°, в София около 4°.
Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури от 2-3° по северното, до 5-6° по южното крайбрежие. Вълнението ще е слабо 2-3 бала. Температурата на водата е 3-6°.
Над планините ще е предимно слънчево, със разкъсана висока и средна облачност. Ще духа предимно умерен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра около минус 4°.

Oблачно, с максимални температури между 8° и 13°

Днес облачността ще бъде предимно значителна, но главно в Рило-Родопската област ще има превалявания. Към края на деня от запад ще започне по-значително намаление на облачността. Ще духа слаб, в Дунавската равнина временно умерен западен вятър. Максимални температури между 8° и 13°, в североизточните райони 5-7°, в София около 8°.  Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца. Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е от северозапад, предимно слаб. Максимални температури между 7° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините облачността ще е значителна, на отделни места в Рило-Родопския масив със слаби превалявания от дъжд, над 1500 метра от сняг. Ще духа умерен западен вятър, по високите части временно и силен. Максимална температура на 1200 метра 6°, на 2000 метра около минус 1°.

Oблачно, с максимални температури между 1° и 6°

Съществена промяна на времето не се очаква. Над източната половина от страната ще се задържи облачно и на места там ще превалява слаб сняг. Над западната половина ще има разкъсана облачност, намаляваща на места до предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури – между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8°-10°.
Над Черноморието времето ще се задържи облачно и на места ще превалява слабо дъжд и сняг. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 2°-3°. Температурата на морската вода и 6°-8°. Вълнението на морето 2-3 бала.
Над планините облачността ще бъде значителна и на места в масивите от източната половина от страната ще продължи да превалява слаб сняг, а разкъсвания на облачността ще има в масивите от Западна България. Ще продължи да духа умерен и силен, а по билото на Стара планина и временно бурен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за декември.

Oблачно, с максимални температури между 7° и 12°

Днес на места в низините и котловините отново ще има мъгла. Видимостта ще се подобрява в следобедните часове. Над останалата част от страната облачността ще е предимно значителна. В източните райони ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 7° и 12°, в София – около 8°.

Над планините ще има разкъсана, след обяд – предимно значителна облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 2°. Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури 11° и 13°. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.