Облачно, с максимални температури между 7 и 12 градуса

Облачността над страната ще бъде разкъсана, над Южна и Североизточна България предимно значителна. Главно в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Северозападният вятър в Дунавската равнина до вечерта ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух. Максимални температури – между 7° и 12°, по-ниски в североизточните райони – от 3° до 5°, в София около 9°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари, през деня слабо ще се повишава – доближавайки се до средното за месеца.
Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е от североизток, предимно слаб. Максимални температури – между 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините облачността ще е променлива. На места в Рило-Родопския масив ще превали слаб дъжд, над 1600 метра сняг. Вятърът ще е умерен от запад, по високите части временно и силен. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра минус 3°.

Облачно, с максимални температури между 2° и 7°

На много места в низините и равнините отново ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В часовете около обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще намалява до предимно слънчево време. В планинските райони ще е предимно слънчево. Почти тихо. Максимални температури между 2° и 7°, в София около 5°.
Над Черноморието ще преобладава облачно време. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури: 4° – 7°. Температурата на морската вода е 6-9°. Вълнение на морето около 2 бала.
В планините ще е слънчево. Вятърът по високите части на планините ще е слаб източен, към края на деня ще стане от югозапад-запад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е 6, на 2000 метра – около 0 градуса.
Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за декември.

Облачно, с максимални температури между 1° и 6°

Преди пладне в равнините, низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а над планинските райони – ще бъде предимно слънчево. След пладне в районите с мъгла видимостта временно ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево. Значителна ще остане през целия ден облачността над югоизточните райони от страната. Почти тихо време. Максимални температури между 1° и 6°, в крайните югозападни райони – до 8-9°, в София около 4°. 

Над Черноморието ще има значителна облачност, особено над южното крайбрежие. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максимални температури: 5-7°. Температурата на морската вода е 6-9°. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 2-3°, на 2000 метра – около минус 2°. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца – бавно ще се понижава.

Облачно, с максимални температури между 12° и 17°

Времето ще бъде облачно, в низините мъгливо, максимални температури, в повечето райони ще са между 12° и 17°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за ноември. Днес времето ще е облачно, влажно, в низините и мъгливо. Ще има преръмявания. Максимални температури е София около 13°. Над Черноморието облачността ще е значителна. На места слабо ще превали. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максимални температури 12° – 14°. Температурата на морската вода е 13-15°.Вълнение на морето 2-3 бала. Над планините облачността ще е значителна, почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на 1200 метра 9°, на 2000 метра 5°.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.