Обама: Тръмп няма да бъде избран, да си президент не е ток-шоу

Американският президент Барак Обама прогнозира, че Доналд Тръмп няма да бъде избран за президент на САЩ. Според него милиардерът има качества, които биха могли да са успешни в други направления, но няма да са достатъчни да го вкарат в Белия дом.

„Аз продължавам да вярвам, че г-н Тръмп няма да бъде президент. А причината е, че имам голяма вяра в американския народ и смятам, че той осъзнава, че да си президент е сериозна работа – не е като да водиш телевизионно предаване или ток шоу. Това не е популяризиране, това не е маркетинг, това е трудно“, заяви Обама в речта си за резултатите от срещата САЩ – АСЕАН в Калифорния. Президентът критикува и идеята на Доналд Тръмп да се забрани на мюсюлманите да влизат в Съединените щати, както и начина, по който е натрупал милиардите си Тръмп.тръмп

На свой ред Доналд Тръмп обяви, че не се обижда от казаното от Барак Обама, даже го възприема като комплимент. След което подложи на остра критика работата на сегашния стопанин на Белия дом.

“Неговата работа като президент е отвратителна. Погледнете нашите бюджети, нашите разходи. Ние не можем да се справим с “Ислямска държава”. Здравната реформа на Обама е просто ужасна. С това трябва да се приключи”, заяви Доналд Тръмп. След което допълни, че границите на САЩ приличат на швейцарско сирене.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.