Няма заподозрени за убийството на Татяна Стоянова

Все още няма заподозрян за убийството на разстреляната преди 11 дни Татяна Стоянова, която бе началник на кабинета на кмета на Пазарджик. Към момента няма и основна версия за жестокото убийство. Работи се по версиите икономическо, политическо убийство или по лични причини. Категорично не отговаря на истината тиражираното от някои медии твърдение, че Татяна Стоянова е застреляна от сръбски гражданин. Това съобщи говорителката на пазарджишката окръжна прокуратура Снежана Стоянова пред БНР. Представителката на държавното обвинение не потвърди информацията за намерен отпечатък върху една от намерените гилзи. Оказа се, обаче, че вече е уточнено оръжието, с което е стреляно – сигнално-газово, но преработено за стрелба с бойни патрони, най-вероятно с корпус на „Макаров“ и със заглушител. Към момента не може да се каже дали извършителят е професионалист или аматьор.

Кметът на ПазарджикТодор Попов вече е разпитан, тъй като е работил със Стоянова още от 2003 година. Освен това заради твърдения на депутати и общински съветници се проверяват договорите за обществени поръчки в общината. Освен това прокуратурата е поискала да бъде свалена банковата тайна от влоговете и кредитите на убитата на Татяна Стоянова, за да се види с какви средства е разполагала и по какъв начин е купила апартамент от 150 кв. м и джип Нисан Кашкаи. В днешния си брой в. “Марица” цитира източници, според които апартаментът е платен с кредит в размер на 180 000 лв., а джипът бил втора употреба и е взет за около 20 хиляди лева.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Не мога да си представя как със заплата от 700 лв. се изплаща кредит от 180 000 лева?!? Че и джип се купува на всичкото отгоре?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published.