Няма да има време разделно за кабинета

ГЕРб и РБ няма да се разделят

Няма да се стигне до време разделно в правителството, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова  пред Нова ТВ. Така тя коментира  продължилото близо три часа извънредно заседание на Министерския съвет в петък вечерта.

“Имахме открит диалог, какъвто трябва да има между партньори в управлението. Всеки каза това, което вижда и усеща като отношение. Обединихме се, че ако искаме реформите да продължат, трябва да бъдем единни и монолитни не само в изпълнителната власт, но и в Народното събрание”, обясни министър Петкова.

 

От заседанието официална информация не беше подадена, но от СМС-и, изпратени от заседанието до медии, близки до властта, става ясно, че в началото премиерът остро и агресивно е критикувал реформаторските министри. Заявил е, че е на път да се откаже от коалицията и е поставил като условие за запазването й насроченото за вторник извънредно заседание на НС.

Последвала е активна самокритика от страна на реформаторите.Единствените обаче, които лаконично коментираха бяха Москов (член на опозиционната ДСБ) и Найден Зеленогорски.

На въпрос за позицията на ДСБ, които по-рано днес обявиха, че Борисов дестабилизира България, Найден Зеленогорски заяви, че ДСБ са обявили от преди една година, че са в опозиция, но подчерта, че реформаторите подкрепят това управление и имат положителна оценка към министрите от кабинета и заяви: Няма да тласнем България към спиралата на предсрочни избори и да дадем властта на ДПС и БСП на тепсия.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.