Няма българи, участвали в атентата в Сарафово през 2012 г.

Установена е самоличността и националността на атентатора на летището край Сарафово. Няма данни за участие на българи в атентата през лятото на 2012 година, когато загинаха израелски туристи. Това съобщи днес в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров, който е в града за отчета на Окръжната прокуратура. Цацаров каза още, че не се очакват рокади в Окръжната или в Апелативната прокуратура.
Сотир Цацаров изтъкна, че новите разкрития около атентата не могат да бъдат представени на този етап на медиите и ще станат известни по време на делото.
До тях се е стигнало с международна правна помощ и с чуждестранни партньори. Внасяното на обвинителните актове за атентата на летище “Бургас” е доста дълъг процес. Намеренията ни бяха към февруари, началото на март да се престъпи към съдебно разглеждане на дело, но с оглед на последни данни, които в момента са предмет на разследване, ще трябва да търсим малко по-дълъг времеви период, коментира Сотир Цацаров. По думите на главния прокурор, целта е да бъде постигнат резултат за съд, а не на някакъв етап делото да бъде спряно или прекратено.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.