Няколко протеста блокират днес София?

Няколко протеста ще се състоят днес в София. От 9.00 часа граждани, обединени в Национална Гражданска Инициатива против корупцията, за честно правосъдие и правова държава, организират протест пред БНТ под надслов "Дайте ни думата да кажем истината за правосъдието в България". От 11.00 часа те ще протестират пред Министерство на правосъдието "Против безумията в проекта за нов наказателен кодекс ". След това ще внесат предложения за промяна в текста на кодекса. От 10.00 часа пред Народното събрание ще се състои протест с искане за оставка на правителството. Партия „Атака” организира митинг в памет на жертвите от американските бомбардировки над София на 10 януари 1944 година. Митингът ще се състои в 12.00 часа пред Американското посолство.

За днешния ден протестиращите срещу кабинета "Орешарски" обявиха тържественото приключване на мирните протести и началото на по-радикални действия, предава Нова телевизия.

Събитието е организирано в социалната мрежа от едно от лицата на протеста – Явор Никифоров.

Недоволните искат да създадат аналогия със събитията от 10 януари 1997 г. и заявяват, че е крайно време да се повторят действията от тогава. На 10 януари преди 17 години, протестиращи срещу правителството на Жан Виденов, предвождани от опозицията, щурмуваха парламента.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.