Някои реформатори са склонни за коалиция с ГЕРБ, но след евроизборите и ако се реформират

Общи действия с ГЕРБ на следващите парламентарни избори са възможни, ако извървят своя реформаторски път. Към момента това не е факт и на евроизборите през май те са ни опоненти. Това заяви в студиото на “Факторът Кошлуков” по TV7 председателят на СДС и шеф на предизборния щаб на Реформаторския блок Божидар Лукарски. От думите му така и не стана докрай ясно дали Реформаторите са склонни на бъдеща коалиция с ГЕРБ или само СДС гледа в тази посока.

В ГЕРБ има доста достойни хора, но все пак в лицето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов партията е част от проблема, а не от неговото разрешение, посочи Лукарски и добави, че в настоящата ситуация единственото им партниране е насочено към сваляне правителството на Пламен Орешарски.

Лукарски беше убеден, че Реформаторският блок ще успее да вкара поне един евродепутат, но подчерта, че дори и това да не стане, коалицията няма да се разпадне, защото има готовност за пълен комплект избори – местни, парламентарни и президентски.

Името на първия в листата за евровота на 25 май все още не е ясно. Самата листа ще бъде готова в средата на март и Меглена Кунева е сред възможните водачи. Според Лукарски нейното име няма да отблъсне десните избиратели.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.