Новият министър сменя бордове на болници, връща стари кадри

Бивш здравен министър съди НАП за такси

Предстоят промени в бордовете на няколко болници, съобщи пред bTV служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков. Сред лечебните заведения, където ще се сменят членове на ръководството са Онкологията в София и болницата в Бургас.

„Вероятно ще се наложи и смяна на обществения съвет на фонда за лечение на деца. Новият директор би могъл да оптимизира разходите във фонда”, коментира здравният министър. Уволненият от предходния здравен министър Таня Андреева Павел Александров вече е върнат начело на Фонда.

Министър Мирослав Ненков потвърди Той потвърди връщането на работа в Спешна помощ – София на директора Георги Гелев, когото Таня Андреева опита да смени, но не успя, защото той излезе в болнични.

„В Спешна помощ има съмнения за нарушения в обществени поръчки, но повече подробности ще мога да дам другата седмица. Пример не мога да ви дам, но има вероятност да се спрат ремонти на спешните отделения в страната”, каза още министър Ненков. Според него липсата на пари в НЗОК ще бъде “преборена” с оптимизация на работата и много икономии.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.