Нови тролейбуси ще има Пазарджик, първите пристигат през юли

"Тролейбусен транспорт – Пазарджик" АД сключи договор с Търговско-финансова компания "ЛАЗ" ООД, Киев, за доставката на новите тролейбуси. Те ще пристигат поетапно, като първите два ще бъдат пуснати в движение през юли, съобщи кметът Тодор Попов, цитиран от pa-media.

 Новите тролейбуси ще са оборудвани със специални компютърни системи и мощни двигатели за променлив ток и отговарят на всички европейски изисквания и стандарти .

Единичната цена е 210 879 евро, а цялостната инвестиция е за 1 милион и 800 хиляди евро, съобщиха от "Тролейбусен транспорт – Пазарджик".

Изборът на доставчик закъсня с около една година. "Оказа се, че не е проста работа да поръчаме да ни направят нови тролейбуси на добра цена", заяви кметът Тодор Попов. Той посочи, че предстои закупуването на още 4 машини, което напълно ще удовлетвори транспортните нужди на града. Предстои и разширяване на контактната мрежа – в района до "МБАЛ Пазарджик".

Кметът уточни, че при обявяването на нов конкурс за обществен превозвач, което предстои в най-скоро време, централната част на града ще бъде оставена да се обслужва само от "Тролейбусен транспорт". Дружеството е наполовина общинско.  Половината от капитала му беше придобит в края на май 2011 г от "Транспорт инвестмънт" АД – дъщерно дружество на транспортната компания „Юнион Ивкони". 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.