Нови престрелки и още цивилни жертви в Донецк

В Донецк, столицата на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР), въпреки официалното примирие, продължават въоръжените сблъсъци, съобщават украински електронни медии. Местните власти съобщават, че от 3 часа сутринта в централните райони се чуват залпове и експлозии.

“Укринформ” съобщи, че снаряд е паднал върху спирка на обществения транспорт днес сутринта, убивайки осем души. Предполага се, че снарядът е бил изстрелян от система за залпов огън. По време на експлозията, повечето от жертвите са стояли на автобусната спирка, а някои са влезли в автобуса, който е изгорял до основи.
Франспрес съобщава, че четирима цивилни граждани са загинали, а осем са пострадали, след като снаряд е попадна в близост до сградата на местно училище. Уточнява се, че сред жертвите няма деца.
Местните власти и проруските сепаратисти размениха взаимни обвинения за атаката, която се случи на първия учебен ден, пише френската агенция.
В информация на УНИАН обаче се говори за 10 убити и 9 ранени при артилерийски обстрел от система за залпов огън срещу училище и микробус. Украинската агенция твърди, че смъртоносната атака в Киевски район на Донецк е дело на сепаратистите. Има и снимка на опожарения микробус.
Въпреки крайно напрегнатата обстановка в Донецк в нормален режим функционират общественият транспорт и комуналните услуги. Аварийните екипи продължават ремонтно-възстановителните дейности на повредените мрежи в Куйбишевския, Киевския и Петровския район.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.