Нови данни за полета на изчезналия малайзийски самолет

Установени са нови данни за полета на изчезналия малайзийски самолет. Машината не е летяла над Индонезия след внезапния си завой на запад. Възможно е самолетът преднамерено да е поел по такова трасе, за да избегне възможността да бъде засечен от радарите, каза пред Си Ен Ен високопоставен малайзийски правителствен източник, съобщи БНР.

Самолети и кораби се насочиха към зоната в Индийския океан, в която китайски кораб долови вероятен сигнал от черните кутии на изчезналия самолет.

Екипите обаче имат малко време, за да прихванат по-добър сигнал, тъй като батериите на двете черни кутии ще се изтощят след два дни, предвид дългия период от изчезването на машината. По-рано австралийският премиер Тони Абът обеща:

Не можем да сме сигурни за крайния успех в издирването на полет Ем Ейч 370, но сме сигурни, че няма да пожалим сили и няма да спрем, докато не направим всичко според човешките възможности.

Корабите са снабдени със специална техника, която може да открива кутиите. Ангъс Хюстън, ръководител на координационния център, свързан с операцията, поясни, че заради коригираните данни от сателитите, търсенето се измества в южната част на определената зона в южния Индийски океан.

Хюстън посочи, че за последните 24 часа китайският издирвателен кораб е засякъл втори сигнал. По думите му, китайците са забелязали и бели обекти по водата. Ръководителят на операцията обаче уточни, че не бива да се бърза със заключенията.

Това е важна и окуражаваща следа, но ви предупреждавам да продължите да се отнасяте внимателно с информацията. Океанът и зоната за търсене са много големи и до момента имаме много малко данни, които ни позволяват да стесним периметъра.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.