Нов “революционен таен комитет” плаши с протести и дела заради КТБ

Огласиха партии, политици и магистрати - клиенти и партньори на КТБ

Организация, хора или лице, подписващи се като Български таен революционен комитет (БРТК), “Инициативен комитет” и “Един българин” разпространиха днес до медиите две свои съобщения. Които, в най-добрия случай, могат да бъдат тълкувани и определени като позиция (становище) по събитията около Корпоративна и търговска банка (КТБ). А в най-лошия вариант написаното може да се тълкува и като предстоящи промени в обществено-политическата обстановка, свързани с организирането и провеждането на масови протести. Някои биха видели между редовете дори обещания за революция…

Във второто съобщение до медиите се известява, че фирми и физически лица ще съдят “държавата, прокуратурата, следствието, МВР и БНБ за действия и бездействия по отношение на Корпоративна търговска банка”.

Авторите на съобщението посочват, че ще искат обезщетение за понесените вреди и пропуснати ползи заради атаките срещу Корпоративна търговска банка.

“Между нас има фирми и юридически лица, които втори месец не могат да ползват парите си, които са на влог или се изплащат чрез КТБ. Считаме, че вината носят държавни институции, които действаха неадекватно или под натиск, а в определени ситуации бездействаха, с което дадоха възможност на определен политико-икономически кръг да атакува безпрецедентно кредитната институция. Противоречивите и на моменти манипулативни съобщения за състоянието на банката, давани от БНБ, прокуратурата, следствието и МВР допринесоха за възникването на сегашната криза”, се посочва в съобщението на анонимния на този етап Инициативен комитет, чийто членове за момента предпочитат да запазят имената си в тайна.

Първото съобщение, изпратено от името на БРТК е озаглавено: “След 21 юли България няма да е същата!”. А няма да е същата, защото КТБ не отвори врати, тъй като “така реши правителството на Пламен Орешарски, така реши и БНБ в лицето на Иван Искров. Хилядите вложители, фирми, заводи и служители в предприятия останаха излъгани. Не просто излъгани, а без пари. Много пенсионери не получиха пенсиите си. Фирми спират работа, а хиляди българи вече затъват в дългове. В криза са десетки структуро-определящи предприятия в страната. Трупат се неустойки по вече сключени договори, които няма как да бъдат изпълнени, цели заводи и фирми са пред фалит”.

Според БРТК “целият този ад се случва заради интересите на кръг от хора, които целят не само съсипването и кражбата на КТБ, а срив на цялата финансова система, падане на валуния борд и хаос в икономиката. Тези лица са известни. Това са почетният председател на ДПС Ахмед Доган, “счетоводителят” на ДПС Делян Пеевски, “вторият счетоводител” Йордан Цонев, формалният лидер Лютви Местан, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който има стари грехове, извършвани заедно с Пеевски, лидерът на БСП Сергей Станишев, чията съпруга Моника Станишева е бизнес партньор с Делян Пеевски, лидерът на Атака Волен Сидеров, който е получил милиони, за да подкрепи правителството на БСП и ДПС, главният прокурор Сотир Цацаров, издигнат с подкрепата на ГЕРБ, но най-вече с подкрепата на Доган и Пеевски, премиерът Пламен Орешарски, управителят на БНБ Иван Искров, вице-премиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, финансовият министър Петър Чобанов, вицепремиерът Даниела Бобева, кадър и близък човек на Васил Божков-Черепа.

По-нататък се изброяват още хора, определени като “подизпълнители”:

“Подизпълнители” към този разрушителен и антинационален кръг са:

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, председателят на ДАНС Владимир Писанчев, станал известен с участието си в разрабоката “Галерия”, градският прокурор на София Христо Динев, шефът на Следствения отдел към СГП Петьо Петров, известен с прякора Еврото, Борислав Александров, шеф на Отдела за борба с престъпления с висока обществена опасност”.

“Това са в общи линии хората, които участват в сценария за дестабилизиране на страната.

За всеки един от изброените в публичното пространство се носят легенди за степента на корумпираност. Не е далеч времето, когато на бял свят ще излязат и документи, уличаващи ги в тежки престъпления, злоупортеби със служебно положение, измяна и участие в организирана престъпна група.

Този кръг иска да вкара страната в ада, като това се облагодетелства с милиони, невръщане на кредити и придобиване на цели предприятия и фирми за жълти стотинки, ако бъде превзета КТБ. Алчността свързва тези хора, както и компроматите, които държат един за друг”, пише в съобщението на БРТК до медиите. Следва обяснение защо България няма да е същата след 21 юли: защото продължаващото затваряне на КТБ ще доведе до:
– Масово недоволство и обедняване на стотици хиляди българи, които не могат да разполагат с парите си.

– Напрежение в заводи и предприятия, които без кредити и финанси не могат да работят, камо ли да изпълняват задълженията си по договори, подписани преди време.

– Масови демонстрации и протести от страна на синдикатите. Те ще защитят своите членове, които са изпаднали в трудно положение по чужда вина.

– Недоволство сред бизнеса, който не може да ползва парите си в КТБ.

– 12 на сто от брутния вътрешен продукт не може да бъде обслужван.

– Чужди инвеститори напускат страната, защото се страхуват да не ги последва съдбата на КТБ.

– Банковият сектор е в шок, защото няма гаранция, че същият този антибългарски кръг няма да удари в следващия момент някоя друга кредитна институция и т.н.

Следва укор срещу медиите, тъй като “немалка част от тях са съставна част от заговора срещу стабилността в страната”, а.”голяма част от тях са притежание на клана Пеевски и всекидневно изливат мръсен поток от клевети и манипулации по адрес на врага – КТБ и Цветан Василев”.

Съобщението на този Български революционен таен комитет завършва с анонса: “Очаквайте протести! Очаквайте отпор на самозабравилата се шайка, оглавявана от Доган и Пеевски! Търпението се изчерпва!.

Промяната идва!

Следва подпис: Български революционен таен комитет

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.