Носителите на Годишните награди на БТПП за 2014 година

В присъствието народни представители, министри, дипломати, предприемачи, български и чуждестранни журналисти БТПП връчи годишните си награди. Тържествената церемония, която е 21-во издание, се състоя София Хотел Балкан.

В обръщение към участниците в церемонията председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов определи изминалата година като трудна за световната икономика и за България. Възникнаха и заплахи за някои финансови институции, и тези заплахи се усложниха заради мудността на някои компетентни органи, каза председателят на БТПП. Той отбеляза, че България в навечерието на 2015 г. има редовен парламент и ново правителство, макар и от необичайно широк кръг участващи партии.

При всички недостатъци и критики към досегашните управляващи, все пак България запази ниските данъци и благоприятни позиции в някои международни класации, отбеляза Симеонов. Той напомни, че БТПП, заедно със социалните партньори, са представили съвместен проект за приоритетите за развитието на страната. Отново ще декларирам, че БТПП винаги е била и ще бъде конструктивен партньор на всяко правителство в постигането на по-добри условия за правене на бизнес в България, заяви председателят на Палатата.

Можете да разчитате, че и ние ще бъдем конструктивен партньор и на Палатата, и на българския предприемач, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на церемонията. Тя отбеляза, че първа стъпка в програмата на правителството е приемането на държавния бюджет за 2015 г., за да се осигури стабилна финансова политика и система. Като част от усилията на правителството е и стабилизирането на банковата система, предприемането на необходимите законодателни промени и действия в администрацията, за да бъде облекчено “бремето за бизнеса”, както и електронизирането в максимална степен на услугите за бизнеса и хората.

Годишните награди на БТПП са определени въз основа на специални критерии, показващи устойчивост и постижения. Използвани са комплексни показатели от класацията на Палатата “ТОП 100” – успешно управление, реална оценка на икономическата среда и най-важното – развитие на бизнес в трудни икономически условия.

Награди получиха фирмите:

СОФИЯ КОННЕКТ ЕООД – отличено на първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2013/2012“

ВИЛИ БЕТЦ ЛОГИСТИК ЕООД – първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2013 г.”

МАДАРА-СП ЕООД – първата награда в категория “Топ 100 фирми, класирани по намаление на задълженията през 2013 г. спрямо 2012 г., при реализиран положителен финансов резултат и ръст на нетните приходи от продажби през 2013 г. спрямо 2012 г.“

ЕКО БЪЛГАРИЯ ЕАД – първо място в категория “50 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2013 и 2012 г.“

БАЛДЖИЕВИ-91 ООД – първо място в категория “ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Северен-централен район

СОЛВЕЙ СОДИ АД – първо място в категория “ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Североизточен район

САКСА ООД – отличена в категория “ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Югозападен район

СЕВАН ООД- първо място в категория “ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Югоизточен район

ЕВРО ФЕРТ АД – отличена в категория “ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2013 г. в Южен-централен район.

В категория “Браншова организация” Палатата отличи Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

В категория “Регионална търговско-промишлена палата/камара” бе наградена Ямболската търговско-промишлена палата.

В категория “Посланик” БТПП награди с бронзова статуетка “Хермес” и Грамота Н. Пр. ГИЙЕРМО АСРАК – извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в Република България, за изключителния му принос за развитие на двустранните икономически отношения.

В категория “Чуждестранен търговски представител” отличието получи г-н ТОМАС БРЪНС – съветник по търговските въпроси към Посолството на САЩ в Република България, за изключителен принос за активизиране на икономическото сътрудничество между България и САЩ .

В категория „Медия” наградата бе присъдена на БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ за обективно представяне ролята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната й дейност.

В категория „Журналист” за 2014 г. БТПП награди МАРИНА ЦЕКОВА – журналист в Нова телевизия, за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.