Нонсенсът като антиновина с добри вести за лоши арендатори

Тъмна Индия се очертава пред българския туризъм

Нонсенс (от френски non-sens) е фраза лишена от смисъл или просто безсмислица. Понякога изразът се употребява за обозначаване на алогизъм, абсурдност.

А ето и пример за подобна фраза.

„Започваме изненадващи проверки на плажовете“, оповести днес министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Очевидно е, че министър Павлова произвежда не-новина, съвършено различна от това, което се чува. На практика арендатори, концесионери и каквито има още „стопани“ на плажове още от днес ще се чувстват предупредени. Което обаче не означава, че ще влязат в крак със закона като мажоретки на парад. А по-скоро, че ще си отварят очите на 4, докато продължават да искат по 5 лева за плажна кърпа на „свободния“ плаж и по 20 лева за чадър и два шезлонга, дори ако сте сам, като бяла лястовица сред ято от гарвани.

Не по-малко парадоксално е, че Лиляна Павлова обяви за предстоящите изненадващи проверки на плажовете на пресконференцията, на която представи резултатите от току-що приключилите не-изненадващи проверки. А те бяха предизвикани от многото сигнали за масово нарушаване на изискването на всеки плаж поне 50% от площта да е за свободно ползване, при това с равен достъп до морето от страна на хората, които не са си платили за чадър и шезлонг.

Между другото, общият брой на плажовете, дадени под аренда или на концесия е малко над 120. И понеже живеем в ХХІ век, ще е по-лесно, по-евтино и по-ефективно на всеки един от тези плажове да има камера, която да излъчва он-лайн реалното положение: мирното или като на война съжителство между плажуващи под платени чадъри и онези „стипци“ със собствените плажни кърпи; достъпът до морето; дори наличието на културисти (разбирайте – бабаити, отгледали мускулите си в мутренски фитнес), които културно убеждават гражданите, колко по-здравословно е да си платиш за всичко, отколкото с повреда на някоя част от тялото си.

Камерите струват евтино и показват скъпи истини – разбирате нали? А изненадващите проверки струват скъпо и показват, колко е вредно да бъдат опорочавани с предварителното им оповестяване…

П.С. Вече в средата на сезона на държателите на плажове, нарушаващи закона, е даден срок за коригиране на нарушенията. После пак ще има проверки, след които ще се налагат санкции, ако нарушителите още упорстват. Третата стъпка е прекратяване на договорите.

Което е напълно вероятно да се случи, например броени дни след края на сезона…

един коментар

  1. абе, „творец“, ти изобщо прочете ли си заглавието преди да го цвъкнеш?!?
    …..откъде се въдите такива „грамотни“ „журналисти“………., няма обяснение логично…
    ПЪЛ-НО е с такива псевдо писарушки, роите се като чумни скакалци…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.