На Царевец нито един държавник не уважи Деня на независимостта

Нито един български държавник не уважи официалните чествания на 106-та годишнина от Независимостта на България, които започнаха във Велико Търново, съобщи БГНЕС.

По предварителна информация тук трябваше да присъства служебният премиер Георги Близнашки и министри от правителството, но това не се случи. Президентът Пелвенлиев е на посещение в САЩ за участие в сесията на Общото събрание на ООН, а що се отнася до останалите политици – нещата явно опират до личен избор по време на предизборната кампания.

Винаги на този празник по традиция са присъствали не само представителите на местната власт и църквата, но и от президентството, правителството и Народното събрание, припомня кореспондентът на БГНЕС в старопрестолния град.

Днес пред строените представителни части на армията приветствие прочете кметът на Велико Търново Даниел Панов.

“Днес 106 г. след историческия акт ние, българите, свеждаме глава на признателност пред делото на тези достойни българи”, изтъкна Даниел Панов и честити празника на всички свои съграждани и на целия български народ.

От трибуната беше прочетен и поздравителен адрес на президента Росен Плевнелиев. В него той призовава българите да направят “дълбок поклон пред творците на Независимостта”.

Празничен богослов отслужи Негово Високопреосвещенство великотърновският митрополит Григорий.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.