Нинова: С Борисов няма как и за какво да се разбираме

„С Бойко Борисов няма да се разбираме, ставаме твърда, ясна и категорична опозиция”. Това обяви новият лидер на БСП Корнелия Нинова в студиото на bTv, като начерта плана пред партията – ясно обозначаване като опонент на властта, представяне на ясна алтернатива, сваляне на правителството и предсрочни избори след президентските.

“Колективното начало в БСП ще се върне. Решенията ще се вземат там, където трябва, а не задкулисно от мен и някакви други хора и нашите другари да научават от телевизиите”, зарече се Нинова. Тя категорично отхвърли обвиненията, че представлява интересите на олигархията и изборът й е победа на хората с много пари в БСП и за „128-ми пътя” декларира, че никога не е била член или симпатизант на СДС, макар по времето на кабинета „Костов” да е била директор на външнотърговското дружество „Техноимпекс”.

Корнелия Нинова се обяви за една от първите жертви на модела „КОЙ” – през 2007 г., при първия опит за приватизация на „Булгартабак”. – „Той ни смаза – бяхме уволнени, посочени за корумпирани, но приватизацията не се реализира. По-късно Бойко Борисов продаде „Булгартабак” на КОЙ”, разказа своята версия Нинова. По думите й тя станала и втори път жертва на модела “Кой” – при гласуването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Нинова призна, че също подкрепила скандалното решение, защото се съобразила с твърденията на тогавашните премиер и партиен лидер Орешарски и Станишев, че в противен случай правителството ще да падне.

Нинова беше категорична, че е готова да води партията със здрав юмрук и вече има планове за промени на партийно равнище и на национално.
Тя не пожела да коментира членовете на екипа си преди да ги обяви официално, но потвърди, че Костадин Паскалев ще е в него.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.